De aanpak van een slaapcoach
Het belangrijkste voor mij is dat we luisteren naar jullie ouderlijke intuïtie

Liefdevol

Ik werk alleen met responsieve methoden waarbij veilige hechting altijd centraal staat. Dat betekent dat jullie als ouders reageren op (het huilen van) jullie kind. Dit is het tegenovergestelde van de gebruikelijke methode 5-minuten even laten huilen waarbij jij je kind voor 5 minuten alleen laat en zijn of haar huilen negeert. Lees hier meer over onze visie op slaapcoaching.

Vanuit verbinding met je kind

Vanuit verbinding met je kind geven jullie hem/haar de ruimte om zich de belangrijke vaardigheid -het zelfstandig slapen- eigen te maken. Daarnaast pas ik geregeld de principes van bewust ouderschap toe en mindfulness in het traject.

Persoonlijk

Vanuit jullie eigen kracht en met inzet van mijn kennis, ervaring en expertise werken we samen aan verbetering van het slaapgedrag van jullie kind(eren). Om de doelen te behalen behalen bepalen we samen hoe en op welke momenten we mijn ondersteuning het beste vorm kunnen geven.

Ondersteuning op maat

Los van de methoden stel ik altijd jullie ouderlijke INTUÏTIE centraal. Ik zoek oplossingen die aansluiten bij jullie wensen, opvoedstijl, waarden, normen en de biologische behoeften van jullie kind(eren). Verwacht dus geen vast omlijnd kant en klaar plan. We maken een plan wat bij jullie gezinssituatie past, wat goed voor jullie voelt en wat voor jullie haalbaar is.

Preventief (voor baby’s tot 6 maanden)

Iedereen denkt aan een slaapcoach op het moment dat het niet meer gaat en je al maanden aan het aanrommelen bent. Juist in de eerste maanden kun je veel doen om slaap van je baby te optimaliseren en een goede basis te leggen voor gezonde slaapgewoonten. Ik ondersteun je daar graag bij.

Alvast zelf aan de slag met je baby of kind?

Download hier gratis e-book vol met tips 0-5 maanden.

Download hier gratis e-book met 5 liefdevolle stappen naar doorslapen 6 maanden- 2,5 jaar. 

Spreekt mijn aanpak je aan en heb je hulp nodig? Plan dan een kennismakingsgesprek in en ik vertel je wat ik voor je kan betekenen.

Menu