De aanpak van een slaapcoach
Slaapcoaches voor ouders en kinderen

Liefdevol

Wij werken alleen met responsieve aanpak waarbij veilige hechting altijd centraal staat. Dat betekent dat jullie als ouders reageren op (het huilen van) jullie kind. Dit is het tegenovergestelde van de gebruikelijke methode 5-minuten even laten huilen waarbij jij je kind voor 5 minuten alleen laat en zijn of haar huilen negeert. Lees hier meer over onze visie op slaapcoaching.

Vanuit verbinding met je kind

Vanuit verbinding met je kind geven jullie hem/haar de ruimte om het zelf in slaap te vallen zich steeds meer eigen te maken. Daarnaast passen wij geregeld de principes van bewust ouderschap en mindfulness toe in onze trajecten.

Persoonlijk

Vanuit jullie eigen kracht en met inzet van onze kennis, ervaring en expertise werken we samen aan verbetering van het slaapgedrag van jullie kind(eren). Om de doelen te behalen bepaal jij/jullie samen met de kinderslaapcoach hoe de ondersteuning het beste vorm kan krijgen.

Ondersteuning op maat

Bij ons staat altijd jullie gezin en het kind centraal en niet de methode. Wij zoeken oplossingen die aansluiten bij jullie wensen, opvoedstijl, waarden, normen en de biologische behoeften van jullie kind(eren). Verwacht van ons dus geen quick fix en/ of vast omlijnd kant en klaar plan. We maken een plan wat bij jullie gezinssituatie past, wat goed voor jullie voelt en wat voor jullie haalbaar is.

Deze aanpak hanteren we ook in onze losse videoconsulten. 

Preventief (voor baby’s tot 6 maanden)

Iedereen denkt aan een slaapcoach op het moment dat het niet meer gaat en je al maanden aan het aanrommelen bent. Juist in de eerste maanden kun je veel doen om slaap van je baby te optimaliseren en een goede basis te leggen voor gezonde slaapgewoonten. Hier ondersteunen we jou daar ook graag bij.

Spreekt onze aanpak je aan en heb je hulp nodig? Neem contact met ons op via onderstaande knop.