De aanpak van een slaapcoach
Slaapcoaches voor ouders en kinderen

Liefdevol

Wij werken alleen met responsieve aanpak waarbij veilige hechting altijd centraal staat. Dat betekent dat jullie als ouders reageren op (het huilen van) jullie kind.

Dit is het tegenovergestelde van de gebruikelijke methode 5-minuten even laten huilen waarbij jij je kind voor 5 minuten alleen laat en zijn of haar huilen negeert. Lees hier meer over onze visie op slaapcoaching.

Vanuit verbinding met je kind

Bewuste verbinding met je kind (en met jezelf) staat bij ons centraal. Die liefdevolle verbinding in combinatie met responsief/ sensitief reageren creëert een veilige omgeving waar vanuit je kind steeds meer ruimte krijgt om zelf in slaap te vallen en om zelfstandig door te slapen.

Daarnaast passen wij geregeld de principes van positief opvoeden en mindfulness toe in onze trajecten.

Persoonlijk

Vanuit jullie eigen kracht en met inzet van onze kennis, ervaring en expertise werken we samen aan verbetering van het slaapgedrag van jullie kind(eren).

Om de doelen te behalen bepaal jij/jullie samen met de kinderslaapcoach hoe de ondersteuning het beste vorm kan krijgen, dit kan in vorm van 2-3 weken traject of losse videoconsulten.

Ondersteuning op maat

Bij ons staat altijd jullie gezin en het kind centraal en niet de methode. Wij zoeken oplossingen die aansluiten bij jullie wensen, opvoedstijl, waarden, normen en de biologische behoeften van jullie kind(eren).

Verwacht van ons geen quick fix en/ of vast omlijnd kant en klaar plan. We maken een plan wat bij jullie gezinssituatie past, wat goed voor jullie voelt.

Wij zijn altijd eerlijk over wat realistisch en wat haalbaar is in jullie situatie.

Preventief (voor baby’s tot 6 maanden)

Iedereen denkt aan een slaapcoach op het moment dat het niet meer gaat en je al maanden aan het aanrommelen bent. Juist in de eerste maanden kun je veel doen om slaap van je baby te optimaliseren en een goede basis te leggen voor gezonde slaapgewoonten. Hier ondersteunen we jou daar ook graag bij.

Deze werkwijze hanteren wij ook in losse consulten.