Trauma specialist Lisa

IMH & trauma deskundige Lisa

Lieve ouders,

Ik ben Lisa de Bruin: moeder van twee lieve jongens, Orthopedagoog, Infant Mental Health specialist en EMDR-therapeut. Ik heb een eigen praktijk als specialist in ouderschap en de ontwikkeling van het jonge kind. Ik behandel zowel face-to-face als digitaal.

Toen ik net moeder werd verliep het anders dan ik mij van te voren had voorgesteld. Ik dacht goed voorbereid te zijn, ik was tenslotte afgestudeerd aan de Universiteit van Amsterdam in de richting van opvoedkunde. Maar we kregen een prikkelgevoelige, onrustige, lieve baby waar we vanaf het begin mee in een zoektocht belandden: wat is er aan de hand en wat kunnen we doen om hem te helpen? Hele korte nachten met een huilende baby in onze armen. Toch was ik ook vervuld met trots en leerde ik in deze periode veel meer over mijzelf dan ik in alle leertherapieën tot dan toe had geleerd. Ik leerde naar mijzelf te luisteren en om de juiste mensen in te schakelen, immers heeft iedereen wel iets te zeggen over het prille ouderschap en een huilbaby.

Belang van de eerste 1000 dagen

Deze persoonlijke ervaring deed het verlangen aanwakkeren om meer te weten te komen over deze prille tijd, over het belang van de eerste 1000 dagen. Ik volgde de opleiding tot Infant Mental Health Specialist (jonge kind en ouderschaps-psychologie) en leerde daar tot in de details hoe belangrijk het is om de ouder-kindrelatie als cliënt te zien. Binnen deze relatie leert jouw kind (on)bewust alles over zichzelf en relaties aangaan met anderen. Ontzettend belangrijk om hier vroeg in te interveniëren.

Traumabehandeling bij baby en peuter

Ik heb mezelf gespecialiseerd in het behandelen van pre-verbaal trauma (trauma bij baby’s en peuters). Het doormaken van een trauma in de eerste kwetsbare ontwikkelingsjaren kan een verandering in de ouder-kindrelatie tot gevolg hebben. Hierdoor gaan jij en je kindje anders op elkaar reageren en dit kan (probleem-)gedrag veroorzaken of versterken. Ik behandel in mijn praktijk veel trauma na een moeizame bevalling, bij postnatale (postpartum) depressie, premature geboorte en medische ingrepen, maar ook bijvoorbeeld extreme reflux kan een grote invloed hebben op de ontwikkeling van de ouder-kindrelatie.

Het is ontzettend fijn dat Ewelina ook kijkt naar het bredere plaatje en daarom heb ik ook volmondig JA gezegd tegen onze samenwerking. Het is ontzettend fijn om ook slaapproblematiek vanuit de relatie te kunnen bekijken. Zo verbeter je niet alleen de slaap van jou en je kindje maar ook jullie (hechtings-)relatie!