Eindelijk Slapen in de media

Het kan goed zijn dat je mij ergens voorbij ziet komen in de krant, (sociale) media of een podcast. Hieronder zijn de belangrijkste samenwerkingen.

Als socioloog en als slaapcoach is Ewelina gevraagd voor het programma van WNL/ Stand van Nederland: generatie next. Samen met haar team deelt ze haar ervaringen en zorgen over slaapcoaching. Kijk hier de uitzending terug. 

De Volkskrant heeft een aantal gezinnen gevolgd die ik aan het begeleiden was voor een artikel over slaapcoaching in de Volkskrant Magazine. Als socioloog vond ik het vooral belangrijk dat er taboes bespreekbaar werden gemaakt en dat de ouderwetse richtlijnen van Consultatiebureau’s ter discussie gesteld werden. Beide komen mooi samen in het artikel. Mijn grootste dank gaat uit naar de gezinnen die mee hieraan mee wilden werken.

Als slaapcoach is Ewelina gevraagd voor het artikel “Baby in slaap laten huilen?”.  Hier tref je het gehele artikel.

“Kan het kwaad als je kinderen een keer later naar bed gaan?” Ewelina geeft een reactie in dit artikel van Algemeen Dagblad. 

RTL nieuws baby slapen

Voor RTL NIEUWS heb ik meegewerkt aan het artikel over een nieuw fenomeen- inzet van nachtnanny bij gezinnen met slapeloze nachten. Dit artikel is ook tijdens de uitzending van RTL Nieuws genoemd.

Als slaapcoach ben ik gevraagd om antwoord te geven op een vraag in Opvoedrubriek van TROUW De Verdieping. Hier kun je het artikel lezen.

Als socioloog en slaapcoach heb ik een gastles verzorgd over slaap bij baby’s en kinderen voor Huisartsen in opleiding van de Erasmus Universiteit.

Ewelina heeft voor Opvoeddilemma van de Telegraaf reactie gegeven op de lezersvraag: ‘Ik liet mijn baby vanaf week 1 in eigen kamer slapen, is dat goed?’ Hier tref je het gehele artikel.

Marieke is gevraagd voor het artikel “Baby buiten laten slapen?”van NU.nl.  Hier tref je het gehele artikel.

In de wekelijkse opvoedrubriek mocht ik als slaapcoach meerwerken aan een artikel met de vraag: Wat als je kind steeds bij ouders in bed kruipt? Lees de gehele artikel via deze link.

Als slaapcoach ben ik gevraagd om mee te schrijven aan artikel over slaapregressies. Hier tref je het gehele artikel.

Nutricia heeft mij gevraagd om een Live Q&A over slaap te verzorgen voor hun doelgroep (29 april 2021).

How about mom

How About Mom is het eerste Nederlandse platform dat zich specifiek richt op (aanstaande) moeders. How About Mom biedt aanstaande en nieuwe moeders met hun app, boek en online community betrouwbare informatie, eerlijke verhalen en dagelijkse inspiratie. De app van How About Mom wordt aangeraden door verloskundigen en kraamzorgorganisaties in heel Nederland. Als slaapexpert & socioloog schrijf ik voor How About Mom diverse artikelen waar een taboe op rust. Daarnaast heb ik meegewerkt aan het hoofdstuk over slaap(gebrek) in het eerlijke moeder boek How about mom.

Your Brain Balance is het eerste breinkennis- en inspiratieplatform in Nederland, waar iedereen zich op een toegankelijke wijze kan verdiepen in de werking van het menselijk brein en de eigen hersenprocessen. Als slaapexpert & socioloog schrijf ik voor Your Brain Balance diverse artikelen over slaap van kinderen.

Als slaapexpert voor baby’s en kinderen heb ik bijdrage geleverd aan dit geweldig boek: Ik denk dat ik het wel kan. ‘Ik denk dat ik het wel kan’ is hét handboek dat kersverse moeders helpt het eerste jaar met je baby relaxter door te komen. Dit boek bevat alles wat niemand je van tevoren vertelt, maar wél graag wil weten. Op een eerlijke en luchtige manier geschreven door Franke van Hoeve en met een nodige dosis humor.

Diverse podcasts: