Liefdevol je kinderen leren slapen

‘Ik help oververmoeide ouders hun kinderen op een liefdevolle manier te leren om gezonde slaapgewoonten te ontwikkelen. Zodat alle gezinsleden hun nachtrust terugkrijgen. Het lange termijn resultaat is meer balans in het gezin, iets wat ik alle ouders met heel mijn hart gun.’

Hoi, mijn naam is Ewelina de Groot. Ik ben Gentle Sleep Coach® voor baby’s en jonge kinderen tot 6 jaar en heb achtergrond in maatschappelijk werk en sociologie. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe zwaar de combinatie van ouderschap, verantwoordelijke baan en druk sociaal leven is. En als je kinderen niet goed slapen, geeft dat extra druk. Ook ik heb diverse methoden en goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd om mijn kinderen goed te leren slapen. Maar het laten huilen voelde nooit goed.

Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik erachter dat leren slapen op een liefdevolle manier kan, zonder dat je je kindje hoeft te laten huilen. Dat paste bij mijn manier van opvoeden waar liefdevolle aandacht en verbinding, bewust ouderschap  en intuïtie centraal staan. En deze methode werkte ook nog. Ik was ontzettend enthousiast en wilde dat delen met alle andere ouders.

Dat was het moment waarop ik besloot mijn baan bij de overheid op te zeggen en een nieuw avontuur aan te gaan. Een avontuur waar mijn hart  van sneller ging kloppen. Ik werd door Kim West¹ geselecteerd en opgeleid tot Gentle Sleep Coach® en richtte Eindelijk Slapen op. Daarmee werd mijn altijd al diepe wens om mensen te helpen vervuld.

Inmiddels heb ik mijn praktijk uitgebreid en werk ik samen met orthopedagoog Marieke. De combinatie van onze agogische achtergrond en onze ervaring met het werken met gezinnen zorgt voor kwalitatieve dienstverlening.

Daarnaast zijn wij aangesloten bij de Nederlandse Beroepsvereniging voor Kinderslaapcoaches (NBKSC). Gezamenlijk waarborgen wij de kwaliteit van de kinderslaapcoaching in Nederland.

Taboe’s rondom slapen van jonge kinderen doorbreken

Als socioloog maak ik taboe’s rondom het slecht slapen van jonge kinderen bespreekbaar. Iedere ouder loopt tegen dezelfde onzekerheden aan. Ondanks dat een kwart van de ouders slaapproblemen ervaart bij hun kinderen, merk ik dat ouders die in mijn praktijk komen op veel onbegrip vanuit hun omgeving stuiten. Ook zet ik mij in om de ouderwetse richtlijnen van consultatiebureau’s ter discussie te stellen. Beide onderwerpen komen mooi samen in het artikel van De Volkskrant waaraan ik heb meegewerkt.

Neem contact met mij op, dan kan ik je vertellen wat ik voor je kan betekenen.

¹ Kim West, bekend als The Sleep Lady, is een Amerikaanse grootheid op het gebied van slaapproblemen bij kinderen. Haar Gentle Sleep Coach opleiding is het eerste en de meest uitgebreide professionele slaapcoaching- programma ter wereld. Haar methode is gebaseerd op responsief en sensitief ouderschap. Kim is selectief met wie ze werkt en blijft betrokken als supervisor bij haar coaches.

Gentle sleep coach Utrecht Nederland slaapcoach
Menu