Als ik dit had geweten, was ik een jaar eerder met de slaapcoaching van Ewelina begonnen! Na 20 maanden slaapgebrek zaten we er helemaal doorheen. “Laat hem toch huilen!” hoorden we vaak. Maar dat wilden wij écht niet. De methode van Eindelijk Slapen is gebaseerd op veiligheid en verbinding. Je kindje juist niét laten huilen maar er voor hem zijn. Dat sprak ons enorm aan. Na twee weken (die uiteindelijk nog best meevielen!) slaapt ons mannetje nu bijna helemaal door.

Ewelina heeft ons erdoorheen geholpen doordat we steeds vragen konden stellen en advies kregen. Zo wisten we precies wat we wel en niet moesten doen en hadden we een heel duidelijk plan. Heerlijk! Ook was Ewelina heel betrokken bij ons en het proces. Dank je wel voor alles!

Nina, moeder van Julius van 20 maanden

Xavi (toen 7 maanden oud) was al weken tussen 3:00 – 6:00 klaar wakker en overdag sliep hij niet langer dan 45 minuten. Hij kon niet zelfstandig in slaap vallen en moest perse gewiegd worden. Wij waren van 45 – 60 minuten aan het wiegen voordat Xavi in slaap viel. We waren ten einde raad en ik geloofde niet dat Xavi ‘maar weinig slaap nodig heeft’ of laten huilen tijdens zijn bedtijd in de avond, dat ging totaal tegen mijn natuur in.

Het slaaplan gaf houvast en overzicht tijdens een best wel pittig traject. De stappen waren duidelijk. Het is zo fijn om per stap resultaat te zien. Dat geeft vertrouwen in Xavi en in onszelf.

Het was heel fijn om met Marieke te werken. Ze is helder en geeft waardevolle informatie. Ze is gemakkelijk bereikbaar en staat altijd klaar voor vragen. Echt een stok achter de deur vooral op momenten als ik het niet meer zag zitten.

De slaap van mijn zoon is 100% verbeterd! Het is zo waardevol voor het hele gezin! Het was zo bijzonder om te zien hoe Xavi stap voor stap op een liefdevolle manier zelfstandig leerden slapen. Zo knap! Xavi slaapt de hele nacht door en valt voor iedere slaapje compleet zelfstandig in slaap. Ons leven is totaal veranderd. Ik kan het iedere ouder aanraden!

Het is het beste cadeau wat jonge ouders zichzelf en hun kindje kunnen geven. Iedereen wordt er beter van en het zorgt voor een ontspannen gezin. Erg waardevol voor de komende jaren!

Xaviera, baby 7 maanden

Hugo sliep ’s nachts slecht, hij werd heel vaak wakker. Kreeg hem alleen verder in slaap door bv te geven. Overdag zat er ook geen structuur in de slaapjes.

Het was heel fijn om handvaten te hebben zodat je precies weet wat je moet doen en we altijd terecht konden bij Ewelina als we vragen hadden. We kregen er door haar vertrouwen in. Ze leefde erg mee. Ze kon doortastend zijn, was lief en begripvol. Dat had ik echt nodig. Ze gaf mij totaal niet het gevoel dat het mijn eigen schuld was dat Hugo zo’n slaappatroon had ontwikkeld. Ik kon ook echt mijzelf zijn. Het was ook erg waardevol dat je ons als ouders er allebei bij betrok!!

Coaching was echt heel fijn. Persoonlijk, deskundig, warm, enthousiast, meelevend. Je ziet dat ze echt hart voor haar werk heeft. Zij weet je zo te coachen dat je zelfvertrouwen (en niet te vergeten nachtrust!!;)) weer helemaal terug is. Een topper!!

Hugo slaapt nu door!! Hij krijgt ‘ s nachts geen bv meer. Het is zo fijn, onze nachtrust is terug.

Dit hadden we vorige maand nog niet durven denken/hopen!

Anne & Bauke
Ouders van Hugo | 15 maanden

Er waren 2 belangrijke dingen waar wij tegenaan liepen:
1. onze zoon viel enkel in onze armen in slaap, zowel overdag, bij het naar bed brengen als ’s nachts. En aangezien het (met name ’s nachts) soms tot wel 1.5u kon duren voordat hij weer sliep, waren wij ’s nachts ook zo lang wakker.
2. overdag sliep onze zoon of maar heel kort en nagenoeg niet.

Ons zoontje valt nu zelfstandig in zijn eigen bedje in slaap en heeft hier  geen hulp van ons meer bij nodig. Ook slaapt hij overdag meer.

We hebben coaching van Ewelina als zeer prettig ervaren. Ewelina was altijd goed bereikbaar, gaf heldere uitleg, probeerde in specifieke situaties ook echt mee te denken. Ze gaf ons echt het gevoel er voor ons te zijn. En geeft een fijne begeleiding. We kunnen haar werkwijze iedereen aanraden!

 

Alissa & Sander
ouders van Thorsten | 11 maanden

Onze dochter sliep bij ons in bed en werd vaak wakker ’s nachts. Het was fijn om een plan te hebben waar je houvast aan had. We hebben coaching van Ewelina als prettig, persoonlijk en betrokken ervaren. Het meest waardevol vonden wij feedback op momenten waarop we even niet wisten wat we moesten doen.

Ik ben erg blij dat we Ewelina’s hulp hebben ingeroepen, en met goed resultaat!

Slaap van onze dochter is enorm verbeterd! Ze slaapt al weken in haar eigen bed en wordt veel minder wakker. Meestal 1 keer en zelfs een paar nachten helemaal niet! Het is prettig om op iemand terug te kunnen vallen en vragen aan te kunnen stellen.

Ik kan het iedereen aanraden!

Arlette & Stephan
ouders van Lily | 2,5 jaar

Rimi werd meerdere keren per nacht wakker en viel pas weer in slaap na borstvoeding. ’s Avonds viel Rimi niet zelfstandig in slaap.

Ik heb jouw coaching als zeer positief ervaren! Je gaf me het vertrouwen dat Rimi dit kon en dat ik het kon. De focus lag op dat wat er al wel goed ging en alle kleine en grotere succesjes werden gevierd. Je leefde mee op momenten dat het even wat pittiger was. Je gaf mij inzicht in waarom Rimi bepaald gedrag liet zien en wat het effect was van mijn/onze reactie daarop. Je stelde je flexibel op, op momenten dat dit nodig was. De uitvoering van het plan ging goed. Ik vond het fijn om precies te weten wat ik wel en niet moest doen en zeggen.

Het meest waardevol vond ik het echt gezien en gehoord worden in datgene waar wij al lange tijd mee worstelden. En het vertrouwen dat je uitstraalde dat dit helemaal goed zou komen.

Het slapen van Rimi is enorm verbeterd! Ik hoopte hierop, maar durfde er niet al te veel op te rekenen… Rimi valt nu ’s avonds (en ’s middags) zelfstandig in slaap. ’s Nachts slaapt hij door!

En wij slapen weer! Door jouw coaching heb ik zelf kunnen ervaren dat het echt mogelijk is om je kindje te leren slapen zonder dat er eerst uren gehuild moet worden. De avonden en nachten zijn nu weer momenten geworden om op te laden en uit te rusten in plaats van uitgeput/gefrustreerd te raken.

Karlien & Ali
ouders van Rimi, 1,5 jaar


Mijn dochter dronk nog veel tijdens de nacht, was vaak wakker en kon niet zonder mama. Soms sliep ze nauwelijks 3 uur achter elkaar.  Het doorlopen van het traject was tijdelijk zwaar. Maar voelde goed, omdat ze niet alleen heeft hoeven huilen.

Ze slaapt nu door! En ik weet hoe ik consistent kan zijn. Coaching was top! Ik heb geen aanmerkingen. Het was erg persoonlijk.  Maar ook het praktisch denken en toepasbaarheid creëren voor iedere situatie was fijn.

Mijn advies aan andere ouders die twijfelen om met een coach te werken: ga er gewoon voor, het zal zeker baten!

Ewelina, dank voor alles!

 

Philma
moeder van Nika, 15 maanden

Liam werd 2 of soms wel 3 keer wakker ’s nachts. Dan kreeg hij nog borstvoeding. Ik had de keuze al gemaakt om te stoppen met borstvoeding maar ik wist niet goed hoe ik mijn zoontje anders kon kalmeren midden in de nacht. Vaak namen we hem  dan bij ons in bed.

Het slaapgebrek brak ons op. We vonden het traject intensief en de eerste nachten waren zwaar. Maar we wisten goed waar we aan toe waren en konden daarom ook doorzetten. Ewelina was erg betrokken en goed bereikbaar. Het dagelijkse contact vonden wij fijn.

Na een week sliep Liam door! We konden het zelf ook niet geloven!

Wij hebben onze nachtrust terug en weten wat we komende periode kunnen verwachten. Coaching van Ewelina kunnen we zeker aanbevelen aan andere ouders.

 

Eline & Martijn
Liam, 11 maanden

Onze zoon van 2,5 jaar kon niet (meer) zonder ons inslapen. Daarnaast werd hij ’s nachts regelmatig wakker en kon dan ook niet zelfstandig inslapen. Sinds enkele maanden sliep hij ook niet meer overdag, terwijl wij merkten dat hij dit slaapje eigenlijk nog wel nodig had.

We hebben coaching ervaren als erg prettig en betrokken. Het traject was een uitdaging, maar het was duidelijk  waar we aan toe waren. Al onze doelen zijn behaald dus wij zijn heel tevreden.

Het slapen van onze zoon is 100% verbeterd! En wij hebben onze avond en nachtrust terug.

We zien de toekomst met vertrouwen tegemoet! We weten nu hoe het slaapplan weer op te pakken mocht er een terugval zijn maar we hebben ook veel geleerd van Ewelina over slaap en hoe dit werkt bij een peuter van 2,5 jaar oud.

Voor alle ouders die twijfelen om met een slaapcoach in zee te gaan; doen!

Frieda & Robert
Ouders van Benja, 2,5 jaar

Voordat we met Ewelina begonnen te werken waren de korte nachten en de hazenslaapjes (of helemaal niet slapen) overdag het probleem. Het doorlopen van het traject gaf een houvast.

Ewelina is enorm betrokken en kleine tips die ze gaf brachten een grote verandering. Dit had ik nooit verwacht. Ik heb coaching als zeer fijn ervaren. Ik voelde me gehoord en serieus genomen.

Slaap van Tim is enorm verbeterd. Hij slaapt makkelijker in en langer door in de nacht.

We kunnen coaching van Ewelina absoluut aan andere ouders aanbevelen!

Sophie & Berry
Ouders van Tim (6 maanden)

De slaapproblematiek met onze dochter was op een dieptepunt. Ze kon niet zelfstandig in slaap vallen en doorslapen. De resultaten die wij met Ewelina in deze korte tijd hebben bereikt zijn voor ons heel veel waard. Doordat Ewelina heel intiem bij onze thuissituatie betrokken was, ontstond er een laagdrempelige verstandhouding waarin wij ons open voelden om alles te delen en vragen.

Onze dochter valt nu zelfstandig binnen een kwartier in slaap en slaapt de nachten door. We hebben de basis goed onder controle. Ook weten we nu hoe te handelen als onze dochter een keer niet in slaap kan komen.

Een goede nachtrust creëeren op deze manier gunnen we alle jonge ouders!

Linda & Cor
Ouders van Maelie (8 maanden)

Ik was een onzekere moeder die met een heleboel vragen zat. Ewelina gaf in al haar adviezen veel achtergrondinformatie waar ik echt iets aan had. Dat is heerlijk voor zo’n control freak als ik.

Het ging vooral om te doen wat goed voelt en met al haar tips werkte het ook nog. De nachten werden langer! Overdag is het soms nog steeds zoeken. Maar nu weet ik wat ik kan verwachten en wat ik kan doen. Dat geeft mij veel rust.

Bovenal voel ik me zekerder als moeder.

Melanie
Moeder van Thies (4 maanden)

Tijdens het werken met Ewelina begon mijn zoontje Hero voor het eerst na 1,5 jaar met doorslapen! Hero sliep nog bij mij in bed, maar binnen twee weken na de start met slaap coaching, sliep hij op zijn eigen kamer in zijn eigen bedje en had s’ nachts geen melk meer nodig. Ik ben ontzettend gelukkig met dit resultaat en wat is het heerlijk om er ’s nachts niet meer uit te hoeven!

Ewelina was erg betrokken bij onze situatie. Het was fijn iemand naast me te hebben die mij ondersteunde en ons slaaptekort begreep. We hadden een duidelijk plan en het contact met Ewelina verliep frequent en soepel. Ewelina gaf mij het gevoel dat ik het goed deed en zorgde ervoor dat ik volhield op lastige momenten.

Simone & Remco
Ouders van Hero (1,5 jaar)

Wat Ewelina voor me gedaan heeft had ik alleen nooit voor elkaar gekregen, het was gewoon simpelweg niet gelukt om mijn zoontje weer zelfstandig te leren inslapen en door te slapen zonder haar.

Ewelina stond steeds achter me, ook als het moeilijk was en gaf me het gevoel dat ik het niet fout kon doen. Dat heeft me door de moeilijkste dagen heen geholpen. Ze is echt een uitstekende coach, ze deelt heel veel informatie met je waar je heel veel aan hebt terwijl ze tegelijk gewoon een prettig gesprek met je voert. Je voelt je geen ‘coachee’, maar gewoon een mens dat serieus genomen wordt.

Merle
Moeder van Fedja (4 jaar)