Slaapcoach Nieuwegein

Slaapcoach Irene in Nieuwegein

Lieve ouders,

Mijn naam is Irene. Samen met Pieter woon ik met drie prachtige dochters in Nieuwegein, in de buurt van Utrecht.

Als moeder van drie kinderen (2011, 2013, 2016) deed ik het allemaal: een veeleisende baan ver van huis, een leuke partner zijn, genieten van het samen thuis zijn met de kinderen (inclusief ingedroogde rozijnen en oude rijstwafels tussen de bank vinden), een sociaal leven onderhouden, opleidingen volgen op professioneel vlak.

En, oh ja, ondertussen sliepen mijn kinderen jarenlang ’s nachts niét, of slecht. En wij dus ook.

Poeh. Terugblikkend weet ik niet hoe ik dit alles heb weten te combineren terwijl ik nachtenlang op zat met één van de kinderen. Maar ik vond het destijds normaal. Dit was toch bij iedereen zo? Het hoorde erbij. De welbekende adviezen zoals ‘gewoon laten huilen’ probeerden we ook uit, maar werkten niet. Nog belangrijker was dat ik hierbij niet het gevoel had dat ik écht keek naar mijn kinderen. Naar wat ze nodig hadden.

Gentle Sleep Coach

Al eerder had ik gelezen over the Gentle Sleep Coaching-methode van Kim West, the Sleep Lady. Wat mij hierin zo aansprak is dat de Gentle Sleep Coaching-methode het slecht slapen van een kind en het effect hiervan op ouders en het hele gezin erkent en serieus neemt. Een openbaring.

Ik besloot mij aan te melden om opgeleid te worden tot gecertificeerd Gentle Sleep Coach en werd door Kim West geselecteerd om deel te nemen. Een leerzaam en inspirerend traject dat ik met veel voldoening afsloot.

Mijn achtergrond sluit goed aan op het werk als Gentle Sleep Coach. Na mijn Bachelor of Social Work heb ik mij naast mijn werk als loopbaan- en studiekeuzecoach verder geprofessionaliseerd op het gebied van coaching. Zo volgde ik onder andere de opleidingen Loopbaanbegeleiding & Coaching, Creatieve Loopbaanbegeleiding en Mindful Analysis, een opleiding tot coach en e-coach, gebaseerd op het mindfulness gedachtegoed.

Als moeder vind ik het belangrijk om mijn kinderen te leren vertrouwen in zichzelf en hen te laten voelen dat zij zichzelf mogen zijn. Heel graag zet ik mijn eigen ervaring als moeder in voor ouders die toe zijn aan een effectieve, liefdevolle en positieve slaapcoachingsmethodiek voor je kind om zo meer rust en meer vertrouwen te krijgen. En uiteraard: slaap!

Menu