Slaapcoach Utrecht Ewelina

Slaapcoach Ewelina in Utrecht

Lieve ouders,

Mijn naam is Ewelina de Groot. Ik ben Socioloog (Msc.) , Gentle Sleep Coach® voor baby’s en jonge kinderen. Ik heb achtergrond in maatschappelijk werk en heb opleiding HartFocus & Heartfulness met kinderen gevolgd. Ik woon in Utrecht. Als moeder van twee kinderen weet ik hoe zwaar de combinatie van ouderschap, verantwoordelijke baan en druk sociaal leven is. En als je kinderen niet goed slapen, geeft dat extra druk. Ook ik heb diverse methoden en goedbedoelde adviezen uitgeprobeerd om mijn kinderen goed te leren slapen. Maar het laten huilen voelde nooit goed.

Tijdens mijn tweede zwangerschap kwam ik erachter dat leren slapen op een liefdevolle manier kan, zonder dat je je kindje hoeft te laten huilen. Dat paste bij mijn manier van opvoeden waar liefdevolle aandacht en verbinding, bewust ouderschap en intuïtie centraal staan. En deze methode werkte ook nog. Ik was ontzettend enthousiast en wilde dat delen met alle andere ouders.

Gentle Sleep Coach

Dat was het moment waarop ik besloot mijn baan bij de overheid op te zeggen en een nieuw avontuur aan te gaan. Een avontuur waar mijn hart van sneller ging kloppen. Ik werd door Kim West¹ geselecteerd en opgeleid tot Gentle Sleep Coach® en richtte Eindelijk Slapen op. Daarmee werd mijn altijd al diepe wens om mensen te helpen vervuld.

Inmiddels heb ik mijn praktijk uitgebreid en werk ik samen met andere gecertificeerde slaapcoaches en tevens orthopedagogen. De combinatie van onze kennis, wetenschappelijke en agogische achtergrond én onze ervaring met het werken met gezinnen zorgt voor kwalitatieve dienstverlening.

Taboe’s rondom slapen van jonge kinderen doorbreken

Als socioloog maak ik taboe’s rondom het slecht slapen van jonge kinderen bespreekbaar. Iedere ouder loopt tegen dezelfde onzekerheden aan. Ondanks dat een kwart van de ouders slaapproblemen ervaart bij hun kinderen, merk ik dat ouders die in mijn praktijk komen op veel onbegrip vanuit hun omgeving stuiten. Ook zet ik mij in om de ouderwetse richtlijnen van consultatiebureau’s ter discussie te stellen. Beide onderwerpen komen mooi samen in het artikel van De Volkskrant waaraan ik heb meegewerkt. Inmiddels word ik vaker gevraagd om bijdrage te leveren in de (landelijke) media zoals RTL nieuws, NU.nl, Trouw en diverse boeken.